Wie zijn wij

2019 Corso

Wij zijn Stark Wark
 
Wij zijn wagenbouwgroep Stark Wark uit het schitterende Zuiderzee stadje Vollenhove. Nu zullen sommige van u misschien denken, een corso wagenbouwgroep wat is dat? Voor u een beknopte uitleg over wat een wagenbouwgroep precies doet en onze groep, Stark Wark, in het bijzonder.
Vollenhove heeft al sinds jaar en dag een allegorisch bloemencorso. Dit vindt altijd plaats op de laatste zaterdag van augustus, dat vooraf gegaan wordt door een week met diverse festiviteiten. Met ongeveer 50.000 bezoekers is ons bloemencorso één van de grotere evenementen in de provincie Overijssel.
Tijdens dit corso, rijden verschillende praalwagens door de historische stadskern, versierd en beplakt met miljoenen dahlia’s. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van andere allegorische materialen, zoals zaden, bladeren, steentjes, rietpluimen, klei, en ga zo maar door.

 

 
 
 
Dit maakt ons corso uniek in zijn soort. Deze wagens, ook wel praalwagens genoemd, hebben allen verschillende eigen gekozen thema’s, die op een zo origineel mogelijke manier worden uitgebeeld. Eén van de deelnemers aan dit corso is dus onze groep Stark Wark. Een wagenbouwgroep bestaande uit meer dan 90 leden. 
Opgericht in 1989 is het één van de langst bouwende groepen binnen het corso. Onze groep is uitgegroeid tot één van de grotere wagenbouwgroepen in de geschiedenis van het corso, met vele hoogtepunten van ere- en publieksprijzen en daar zijn we bijzonder trots op!

Noteer maar vast in uw agenda

zaterdag 28 augustus 2021

Wij zien u dan graag in ons mooie Vollenhove!
De wagenbouwers van Stark Wark.